2 Eylül 2010 Perşembe

YUFKA ÇANAĞINDA PATLICAN


Yine yapımı kolay ama görüntüsü süper bir lezzet. üstelikte HAFİFFFF
MALZEMELER
2 yufka
3 patlıcan
1 soğan
1 kaşık salça
1kaşık yoğurt
1kaşık yağ
istediğiniz baharatlar ve tuz
4 dilim kaşar
YAPIMI:
Soğan ve patlıcanı tencerede kavuruyoruz baharatlar salça ve tuzunu atıp patlıcan yemeği kıvamında pişmesin bekliyoruz. 1 yufkayı 4 eşit parçaya bölerek 2 yufkadan 8 eşit parça oluşturuyoruz. içine biraz yoğurt ve yağ karışımından sürüp boş bir şekilde siğara böğreği sarar gibi yarıya kadar sarıp iki sivri uçtan dolayıp kalan üçgeni üzerine yerleştiriyoruz. ( benim yufkalardan 1 parçası yırtk olduğundan ben çanakların alt kısmına biraz taban yaptım. ) hazırladığımız içi harcı eşit miktarda döküp yoğurt ve yağ karışımını yufkaların üzerine sürüp 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. pişmesine birkaç dk kala dilim kaşarları 2 ye bölüp patlıcanların üzerine koyuyoruz.
AFİYET OLSUN....
NOT: Yanında isli yoğurtla yapılan ayranla mükemmel oluyor.

Hiç yorum yok: